Laat je betoveren door de diepblauwe schoonheid en tijdloze elegantie van Lapis Lazuli, een edelsteen doordrenkt met de mysteries van eeuwenoude beschavingen en doordrenkt met hemelse energie. Van de oude Egyptenaren tot de renaissancekunstenaars, Lapis Lazuli heeft altijd al een speciale plek ingenomen in de harten van degenen die streven naar innerlijke wijsheid en spirituele verlichting.

Lapis Lazuli in een Oogopslag

Lapis Lazuli is een samensmelting van mineralen, waaronder lazuriet, pyriet en calciet, wat resulteert in een diepblauwe steen met gouden insluitsels. Deze edelsteen heeft een rijke geschiedenis en staat symbool voor koninklijkheid, goddelijke verbinding en zelfbewustzijn.

De diepblauwe kleur van Lapis Lazuli is doordrenkt met betekenis en energie. Het vertegenwoordigt de kosmische krachten en wordt beschouwd als een symbool van royalty en eer. De gouden vlekken, veroorzaakt door pyriet, voegen een vleugje zon toe aan de hemelse steen.

Sprituele eigenschappen van Lapis Lazuli

  1. Derde Oog Activatie: Lapis Lazuli opent het derde oog, waardoor intuïtie en spiritueel inzicht worden gestimuleerd. Het vergemakkelijkt de verbinding met hogere spirituele rijken.

  2. Zelfexpressie en Waarheid: Deze steen moedigt zelfexpressie aan en helpt bij het uiten van gedachten en gevoelens op een heldere, constructieve manier. Het staat bekend om het bevorderen van waarheid en eerlijkheid.

  3. Bescherming tegen Negatieve Energie: Lapis Lazuli fungeert als een energetische beschermer, afwerend tegen negatieve energieën en psychische aanvallen. Het zuivert de aura en brengt balans.

  4. Harmonie tussen Geest en Lichaam: Lapis Lazuli helpt bij het harmoniseren van mentale en fysieke processen, waardoor je innerlijke rust kunt ervaren te midden van het moderne hectische leven.

Horoscoop en Lapis Lazuli

Lapis Lazuli heeft een bijzondere affiniteit met enkele specifieke sterrenbeelden. Waterman, Boogschutter en Maagd vinden vaak een diepe resonantie met de energie van Lapis Lazuli. Deze sterrenbeelden kunnen profiteren van de versterking van hun intuïtieve vermogens en de bevordering van spirituele groei.

Hoe Lapis Lazuli te integreren in je leven

  • Draag Lapis Lazuli als een hanger, oorbellen of armband om de energie gedurende de dag te absorberen.
  • Plaats een Lapis Lazuli in je meditatie- of spirituele ruimte om de verbinding met hogere energieën te vergemakkelijken.
  • Gebruik Lapis Lazuli tijdens affirmaties of rituelen gericht op waarheid, zelfexpressie en spirituele groei.
  • Maak een elixer door een Lapis Lazuli in water te leggen en dit water gedurende de dag te drinken voor een constante energetische stroom.