Wat is Reiki?

Welkom in de wereld van Usui Reiki en Kundalini Reiki, waar de universele levensenergie zich vermengt met de diepste essentie van liefde. Hier vinden heling, balans en spirituele groei hun thuis.

 

Reiki is een Japanse term die verwijst naar een spirituele praktijk en genezingsmethode. “Rei” betekent “Universeel,” en “Ki” of “Qi” staat voor “Levensenergie“. In essentie is Reiki de kunst van het kanaliseren van universele levensenergie om lichamelijk, emotioneel en spiritueel welzijn te bevorderen. Bij Reiki Gem shop omarm ik de helende kracht van Reiki en energie, en werk ik met twee krachtige vormen van Reiki: Usui Reiki en Kundalini Reiki.

Hoe werkt Reiki?

Mijn reis met Reiki begint met het begrip dat alles om ons heen doordrongen is van energie, een energie die we kunnen gebruiken voor genezing en welzijn. Reiki is niet gebonden aan ruimte of tijd. Het stroomt vrijelijk door het fysieke lichaam, de emoties en de geest. Het kan helpen om stress te verminderen, pijn te verlichten en een gevoel van diepe ontspanning te bevorderen. Voor mij is het een heilige en nederige taak om deze helende energie te mogen kanaliseren.

Wanneer ik mijn handen opleg, voel ik de subtiele stroom van deze levensenergie. Ik richt mijn intentie op het bevorderen van harmonie en het wegnemen van blokkades in het energetische veld van de persoon voor wie ik werk. Het is een proces dat doordrenkt is van liefde en mededogen.

De schoonheid van Reiki is dat het niet alleen werkt op het fysieke niveau, maar ook de spirituele groei bevordert. Het opent de deur naar een dieper begrip van het zelf en de wereld om ons heen. Het herinnert ons eraan dat we meer zijn dan alleen ons lichaam; we zijn ook energie, verbonden met het universele geheel.

Wat zijn de voordelen van Reiki?

Reiki heeft als doel om lichamelijke en emotionele stress te verminderen, het immuunsysteem te versterken, pijn te verlichten, en een gevoel van diepe ontspanning en innerlijke vrede te bevorderen. Mensen ervaren vaak een gevoel van welzijn en helderheid na een Reiki sessie. Het wordt ook gebruikt om emotioneel trauma te helen, spirituele groei te bevorderen en als een aanvulling op medische behandelingen.