Retourneren

Het kan wel eens voorkomen dat u een bestelling retour wilt sturen. Wellicht omdat het product toch niet bevalt of misschien is er een andere reden is waarom u de bestelling toch niet zou willen hebben. Wat de reden ook is, u heeft het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren.

Retourneren

U heeft het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. U heeft na annulering nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. U krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Enkel de kosten voor retour van u thuis naar de webwinkel zijn voor eigen rekening. Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan de ondernemer geretourneerd worden. Om gebruik te maken van dit recht kunt u contact met ons opnemen via info@reikiseraden.nl. Ik zal vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.

Uitzonderingen retourneren

Uitsluiting van het herroepingsrecht is slechts mogelijk voor producten:

 • die door de ondernemer tot stand zijn aangebracht overeenkomstig specificaties van de consument;
 • die duidelijk persoonlijk van aard zijn;
 • die door hun aard niet kunnen worden teruggezonden;
 • die snel kunnen bederven of verouderen;
 • waarvan de prijs gebonden is aan schommelingen op de financiële markt waarop de ondernemer geen invloed heeft;
 • voor losse kranten en tijdschriften;
 • voor audio- en video-opnamen en computersoftware waarvan de consument de verzegeling heeft verbroken;
 • voor hygiënische producten waarvan de consument de verzegeling heeft verbroken.

*Producten die van uitzondering uitgesloten kunnen zijn: gepersonaliseerde items waarin informatie zoals: Naam, adres, datum, leeftijd of een foto vermeld staan. Producten die op verzoek zijn gemaakt en dermate persoonlijk van aard zijn, zoals eerder vernoemd, dat deze niet meer geroutineerd kunnen worden. Producten zoals handgemaakte kaarsen, kettingen, armbanden etc. die gepersonaliseerd zijn zoals bovengenoemd.

Garantie

 1. De ondernemer staat er voor in dat de producten en/of diensten voldoen aan de overeenkomst, de in het aanbod vermelde specificaties, aan de redelijke eisen van deugdelijkheid en/of bruikbaarheid en de op de datum van de totstandkoming van de overeenkomst bestaande wettelijke bepalingen en/of overheidsvoorschriften. Indien overeengekomen staat de ondernemer er tevens voor in dat het product geschikt is voor ander dan normaal gebruik.
 2. Een door de ondernemer, fabrikant of importeur verstrekte garantie doet niets af aan de wettelijke rechten en vorderingen die de consument op grond van de overeenkomst tegenover de ondernemer kan doen gelden.
 3. Eventuele gebreken of verkeerd geleverde producten dienen binnen 2 maanden na ontdekking van het gebrek aan de ondernemer schriftelijk te worden gemeld.
 4. De garantietermijn van de ondernemer komt overeen met de fabrieksgarantietermijn. De ondernemer is echter te nimmer verantwoordelijk voor de uiteindelijke geschiktheid van de producten voor elke individuele toepassing door de consument, noch voor eventuele adviezen ten aanzien van het gebruik of de toepassing van de producten.
 5. De garantie geldt niet indien:
  • de consument de geleverde producten zelf heeft gerepareerd en/of bewerkt of door derden heeft laten repareren en/of bewerken;
  • de geleverde producten aan abnormale omstandigheden zijn blootgesteld of anderszins onzorgvuldig worden behandeld of in strijd zijn met de aanwijzingen van de ondernemer en/of op de verpakking behandeld zijn;
  • de ondeugdelijkheid geheel of gedeeltelijk het gevolg is van voorschriften die de overheid heeft gesteld of zal stellen ten aanzien van de aard of de kwaliteit van de toegepaste materialen.

Het is belangrijk om te benadrukken dat natuurproducten, zoals kristallen en edelstenen, niet worden teruggenomen. Vanwege hun unieke energetische eigenschappen en gevoeligheid voor omgevingsinvloeden, kan ik helaas de zuiverheid van het product niet garanderen als het eenmaal is geopend door de klant.

Product ruilen?

Wilt u uw product ruilen? Dat is helemaal geen probleem, wel geldt de uitzonderingsregel als bij retourneren. U kunt hiervoor contact opnemen met info@reikisieraden.nl. Wel draagt u zelf de kosten voor terugzending van het product.

Ik heb een verkeerd bezorgadres doorgegeven!

Per ongeluk een verkeerd bezorgadres doorgegeven? Neem dan zo snel mogelijk contact met mij op. Ik probeer dan de bestelling nog voor u te wijzigen.

Garantie

Bij Reiki Sieraden zet ik mij in om de hoogste kwaliteit echte kristallen en edelstenen aan te bieden. Ik geloof in de kracht en schoonheid van deze natuurlijke creaties en willen die met jou delen. Het is belangrijk om te weten dat kristallen en edelstenen natuurproducten zijn, en elke steen is uniek in zijn eigen schoonheid. Vanwege hun natuurlijke aard kunnen ze variëren in kleur, vorm en grootte. Bij Reiki Sieraden kan ik de authentieke aard van deze stenen garanderen, maar vanwege hun uniciteit kan ik helaas geen garanties bieden met betrekking tot specifieke kenmerken.

Ik sta  achter de kwaliteit van onze producten en streef ernaar om jou de best mogelijke kristallen aan te bieden. Mocht je vragen hebben over een specifieke steen of een aankoop, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen. Ik help je graag met deskundig advies en ondersteuning.